Pagina de Facebook

11 moduri ingenioase de a utiliza filtrele de cafea dincolo de prepararea cafelei

Postat:

Împărtășiți postul:

Filtrele de cafea, simple cercuri de hârtie bine țesute, nu servesc doar la prepararea cafelei. Odată cu creșterea consumului de cafea la nivel mondial, din primăvara anului 2022 depășind chiar și apa. În ciuda popularității sistemelor cu o singură ceașcă, precum Keurig, cafetierele tradiționale cu picurare sunt încă folosite. Acest lucru implică o prezență semnificativă a filtrelor de cafea din hârtie.

Natura absorbantă și țesătura strânsă a filtrelor de cafea din hârtie le fac eficiente în filtrarea majorității microgropilor și uleiurilor din cafeaua măcinată. Aceste proprietăți le fac, de asemenea, versatile pentru alte utilizări.

Iată 11 moduri inovatoare de a utiliza filtrele de cafea din hârtie:

1- Căptușeală pentru recipiente alimentare Folosiți filtrele de cafea pentru a vă căptuși cutiile de prăjituri sau recipientele de depozitare a alimentelor. Acestea pot colecta firimiturile și pot absorbi excesul de uleiuri, simplificând curățarea.


2- Suport pentru lingură Evitați să vă murdăriți blatul sau plita cu o lingură murdară după ce amestecați sosul de spaghete sau chili. Folosiți în schimb un filtru de cafea ca suport pentru lingură.

3- Pre-filtru de apă pentru drumeții sau rucsaci În următoarea dvs. excursie sau excursie cu rucsacul în spate, luați cu dvs. câteva filtre de cafea. Acestea pot prefiltra apa tulbure din cursurile de apă sau din iazuri, împiedicând astfel înfundarea filtrului dvs. profesional.

4- Filtru de plută rupt Un dop de plută rupt vă poate strica experiența vinului. Data viitoare, turnați vinul printr-un filtru de cafea pentru a reține bucățile fine de plută.

5- Proiect de artizanat pentru copii Implică preșcolarii într-un proiect de artizanat distractiv. Folosiți filtre de cafea din hârtie albă pentru a crea o minge de baschet “săltăreață”.

6- Curățător pentru tabloul de bord al vehiculului Filtrele de cafea pot curăța eficient tabloul de bord prăfuit al vehiculului dumneavoastră. Un pic de ulei de măsline pe filtru poate ajuta la captarea prafului, reduce statica și lasă un finisaj strălucitor.

7- Înlocuitor pentru hârtia obișnuită Ați rămas fără resturi de hârtie? Notează-ți notițele sau ideile pe un filtru de cafea.

8- Absorbant de ulei Folosiți filtrele de cafea în loc de prosoape de hârtie pentru a scurge grăsimea de șuncă sau pentru a vă șterge uleiul de pe față. Acestea sunt concepute pentru a absorbi uleiurile și sunt mai ordonate decât prosoapele de hârtie.

9- Hârtie igienică de urgență Ați rămas fără hârtie igienică? Filtrele de cafea pot fi un substitut temporar. Nu uitați că numai hârtia igienică trebuie aruncată în toaletă.


10- Aprinzător de foc Aveți nevoie de scântei pentru focul de tabără? Filtrele de cafea pot fi o opțiune foarte bună, mai ales dacă puteți pune puțin ulei sau grăsime pe ele.


11- Pentru cuptor cu microunde Acoperă alimentele preparate la microunde cu filtre de cafea în loc de folie de plastic sau hârtie cerată. Acestea sunt sigure pentru cuptorul cu microunde și nu conțin aditivi chimici sau ceară de parafină.


Fapt amuzant

Primul filtru de cafea din hârtie a fost patentat de Melitta Bentz în Berlin, Germania, în 1908. Ea era frustrată de zațul din cafea și de efortul necesar pentru a curăța ibricul de cafea. Astăzi, Grupul Melitta continuă să producă filtre de cafea, având aproximativ 4.000 de angajați în întreaga lume.

197 Views

Related articles

Beneficiile meditației de dimineață: Cum să vă începeți ziua cu dreptul

Să vă începeți ziua cu meditația de dimineață vă poate transforma viața în moduri pe care nu vi...

Breșă masivă de date la Disney, peste 1 terabyte de fișiere confidențiale expuse

Un grup de hackeri cu sediul în Rusia, denumit Nullbulge, și-a asumat responsabilitatea pentru încălcarea canalelor interne de...

Ce se află cu adevărat în hot dog-ul dumneavoastră (nu este doar carne)

Umilul hot dog este o gustare îndrăgită care este adesea învăluită în mister. Ca tovarăși gurmanzi, suntem întotdeauna...

Cum să alegeți ochelarii de vedere în funcție de forma feței

Înainte de a începe să cauți rame, ia-ți un moment pentru a-ți identifica forma feței. În timp ce...